top of page
Chokladtanten fyller pralinformar

Chokladtanten

Efter åratal av administrativt arbete var det dags att ta sig ur ekorrhjulet. Av en slump hamnade jag i chokladens magiska värld.

Ett par kurser i pralintillverkning på bl.a. Nora Chokladskola och praktik hos några av Mälardalens största chokladdrottningar och jag visste att jag hittat rätt. Jag återfann min estetiska ådra och gav mig hänryckt in i smakernas värld.

 

Aldrig mådde jag så bra i själen som när jag var i pralinköket. Efterfrågan på mina praliner ökade bland vänner, bekanta, vänners vänner och bekantas bekanta. Till slut kände jag att jag måste satsa på skapandet av dessa fantastiska drömmar i choklad och drog igång Chokladtanten.

Mina chokladverk är hantverksmässigt tillverkade med en stor portion kärlek. Råvarorna är, så långt det är möjligt, ekologiska och närproducerade. 

Det är en konst att ta fram recept på fyllningar! Det handlar om kemi för att fyllningarna ska få hållbarhet utan en massa tillsatser. Efter att ha gått kurser i receptberäkning, både irl och web-baserat (under pandemin), så kan jag garantera åtta veckors hållbarhet från tillverkningsdatum. 

Jag heter Lena Orsin och är Chokladtanten som lever ut min dröm i chokladens magiska värld!

Lena Orsin - Chokladtanten

Det här är

Se vårt fantastiska utbud

Vi erbjuder en mängd olika praliner, handgjorda och smakfullt komponerade. Vi säljer dem i våra färdiga kollektioner där du enkelt kan hitta dina favoriter. På vår pralinsida hittar du även innehållsförteckning för respektive pralin. Utöver praliner har vi också fantastiskt god isländsk lakrits från Nammi till försäljning. Allt ifrån lite söt och god till hiskeligt salt....och god såklart. 

Är du nyfiken på att boka en aktivitet med oss oss ska du självklart kika in på vår eventsida. Där hittar du olika typer av event, från den lilla kompisträffen till den stora företagsaktiviteten!

Sponsring

Chokladtanten gillar idrott men är framför allt hästtjej. I hinderförrådet på Sollentuna Ridklubb står ett tävlingshinder i chokladfärger som Chokladtanten sponsrat. Chokladtanten sponsrar klubbens tävlingar med priser och är på plats med försäljning på tävlingarna. Detsamma gäller vid tävlingar  i både hoppning och dressyr på bl.a. Överby, Lotteräng, Vallentuna, Bromma och ibland även på Djursholms Ridklubb.

  • Sedan ett par år sponsras en framgångsrik dressyrryttarinna och en ridklubb. Nykomling till Chokladtantens ridsportssponsring är nu även en hoppryttarinna.
     

  • Under den gångna vintersäsongen sponsrades ett seniorhockeylag och ett juniorbandylag. 
     

  • Nyligen blev även två trampolinungdomar del av Team Chokladtanten. 

Ridsport - Evelina Karlsson

Chokladtanten sponsrar sedan något år den framgångsrika dressyrryttarinnan Evelina Karlsson. Förutom att jobba som omtyckt ridinstruktör på Sollentuna Ridklubb driver hon eget företag från en gård i Vallentuna där hon har elever och hästar i träning, samt har sex egna hästar bl.a. egna uppfödningar som hon tävlar i dressyr upp till Intermediaire I. 

Chokladtanten är hästtjej och i hinderförrådet på Sollentuna Ridklubb står ett tävlingshinder i chokladfärger som Chokladtanten sponsrat.

Chokladtanten sponsrar klubbens tävlingar med pralinaskar som priser och brukar finnas på plats med försäljning vid tävlingarna. Detsamma gäller vid tävlingar i både hoppning och dressyr på bl.a. Lotteräng, Överby, Vallentuna, Bromma och ibland även Djursholms Ridklubb.

Chokladtanten sponsrar dressyrryttarinnan Evelina Karlsson
Chokladtanten sponsrar hoppryttaren Isabelle lexing
Ridsport Isabelle Lexing  

Chokladtanten sponsrar även hoppryttaren Isabelle Lexing. Isabelle jobbar halvtid som ridlärare på Sollentuna ridklubb där hon bl.a. ansvarar för ridskolans ponnyspecialgrupp.

 

Utöver sin anställning på ridskolan jobbar hon på ett stuteri i Gottröra som har fokus på uppfödning och utbildning av unga hopphästar.

 

Som bisyssla har Isabelle dels en egen häst som hon utbildat själv från inridning till 130 cm hoppning. Isabelle utbildar och tävlar även andras hästar i hoppning samt tränar både ponnyekipage och storhästekipage i hoppning. 

Väsby Hockey

Hockeysäsongen 22-23 har Chokladtanten sponsrat Vilda Väsbys A-lag i hockey. Efter varje match har hemmalagets lirare uppmärksammats med en pralinask.

 

Var det tack vare de fantastiska chokladpralinerna som laget vann serien och gick till kvalspel för flytt till Allsvenskan?

 

Under kvalspelet fick både matchens hemma- och bortalirare med sig en rejäl pralinask efter matchen. 

Chokladtanten fortsätter med sponsringen även säsongen 23-24.

Chokladtanten sponsrar Väsby Hockey
Chokladtanten sponsrar bandylaget U16
Bandylaget U16

Chokladtanten sponsrade under issäsongen 22-23 även bandylaget U16 Spånga/Helenelund. Matcherna har spelats i två U16-serier där motståndarlagen funnits i såväl Stockholm som runt mellersta Sverige.

Närmaste bortamatchen var på Zinkensdamm mot Hammarby medan längsta bortaresan var till klassiska bandyorten Tranås i Småland. 

I den ena serien slutade laget i mitten och i den andra serien som trea, med samma poäng som både ettan och tvåan, men med sämre målskillnad. 

UVGK 

Jonas Nordfors och Hanna Rydén är två duktiga trampolingymnaster i Upplands Väsby Gymnastikklubb (UVGK). Jonas som är uppvuxen i UVGK, har en gedigen ryggsäck med bl.a. 23 SM-guld, två NM-guld, ett NM-silver, ett EM-brons och han har varit 3:a på världscup. NM-gulden var han först i Sverige med att vinna!

Hanna Rydén fostrades i klubben LEVO i Lidköping, men tävlar sedan ett par år tillbaka för UVGK. Hon har 10 SM-guld, ett NM-silver och ett NM-brons och har tävlat både i världscups-, EM- och VM-finaler.

Chokladtanten är stolt över att Jonas och Hanna bär Chokladtantens logga på ryggen när de är ute på tävlingar.

Chokladtanten sponsrar UVGK - Jonas Nordfors, Lena Orsin, Hanna Rydén
bottom of page